Şükrü KULAK

Şükrü KULAK

21.11.2023 63

ŞÜKRÜ KULAK

01.06.1954 tarihinde Aşağı Everek’in Büyük Küllük Mahallesinde Muharrem ve Şerife Kulak çiftinin 5. çocukları olarak dünyaya geldi. Babası Muharrem Bey kuyumculuk zanaatıyla uğraşıyordu, annesi Şerife hanım ev hanımıydı. Eğitim hayatı İstiklal İlkokulunda başladı bir yandan okuyup bir yandan çalışırken orta okul’da eğitimine ara vermek zorunda kaldı.  Çalışmak, sürekli üretmek, ailesine katkı ve fayda sağlamak küçüklükten beri olan bir özelliğidir; Okul yıllarında babasından gizli mezbahane de çalışmış, Develi Sinemasında ay çekirdeği satmış ailesinin geçimine sürekli bir katkı sağlamıştır.

İŞ HAYATI

1967 senesinin Mart ayında İstanbul’a çalışmaya geldi. Bir mobilya atölyesinde çırak olarak işe başladı.Daha sonra Tahtakale’de tezgahtarlık yapmaya başladı.  3 yıl sonra kendi işporta tezgahını satın aldı. Askerlik dönemine kadar aynı anda pek çok işte çalışmış hiçbir zamanını boş geçirmemiş, kendi işini kurmak için sürekli mücadele etmiştir. Askerden döndükten sonra fermuar işine başlamış,pek çok firmanın ürünlerinin satışını yapmış olsa da müşteri memnuniyeti ve ürünün kalitesine çok önem verdiği için büyük markaların fermuarlarını satmaya başlamış 1989 yılında SEFA FERMUAR İşletmesini kurmuş  ve  ilerleyen yıllarda kendi fermuar fabrikasını kurmuştur. 2008 yılında ortaklıktan ayrılmış ve Dünyanın önde gelen fermuar markasının Türkiye Distribütörü olarak yoluna devam etmektedir.

2004 yılından itibaren ticaret yolculuğuna çocukları ile devam etmektedir.

AYŞE KULAK

22.08.1958 tarihinde İstanbul’un Yedikule ilçesinde Abdullah ve Saniye Bozdağ çiftinin kızları olarak dünyaya gelmiştir. Babası Abdullah Bey ticaret erbabı,  annesi Saniye hanım da ev hanımıydı.

Öğrenim hayatına İstanbul Yedikule’de Mehmet Akif İlkokulunda başlamış orta okul ve lise eğitimini Yedikule Lisesinde devam etmiştir. 2001 yılına kadar ev hanımı olan Ayşe hanım 2001 yılında kişisel bakım merkezi açmış olup, faaliyetine en küçük kızı (Merve) ile birlikte devam etmektedir

AİLE

12.02.1977 de Şükrü ve Ayşe Kulak çifti evlenmiş ve dört tane çocukları olmuştur; İsmail, Saniye, Şerife, Merve.

Çocuklarının eğitimine çok önem veren çift ilkokuldan itibaren İngilizce öğrenim görmelerini sağlamıştır. Üniversiteden mezun olur olmaz kendi aile şirketlerinde iş hayatına başlayıp aile şirketi olarak devam etmektedirler.

Hayırsever Hemşerimiz Şükrü Kulak,  Develi başta olmak üzere Ülkemizin birçok şehrine Fakülte Binası, Okullar, Camiler, Öğrenci Yurtları, Su Kuyuları vb. birçok hayırlı işleri yaptırmış ve devletimize bağışlamıştır.

Okulumuzu ve Okulumuz yanındaki Cami Binasını da yaptıran hayırsever hemşerimiz Şükrü Kulak başta olmak üzere tüm ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.